Napad na Sirijo zvišal cene nafte

Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju močno zvišale in dosegle najvišje ravni po 7. marcu. Navzgor jih je potisnila novica o ameriškem napadu na sirsko vojaško letališče v pokrajini Homs.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavo v maju je bilo treba v zgodnjem trgovanju odšteti 52,59 dolarja, kar je 89 centov več kot ob koncu četrtkovega trgovanja. Za 82 centov so se podražile tudi junijske terminske pogodbe za nafto vrste brent, tako da so bile pri 55,71 dolarja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ameriška vojska je ponoči po srednjeevropskem času izstrelila čez 50 manevrirnih raket tomahawk na vojaško letališče režima predsednika Bašarja al Asada, ki ga Washington obtožuje torkovega napada s kemičnim orožjem na mesto Kan Šejkun, v katerem je umrlo najmanj 86 ljudi.

Sirija sicer sama po sebi ni pomembna država, a se trgovci s črnim zlatom bojijo širjenja krize na širši del regije, pojasnjuje analitik Ric Spooner iz CMC Markets. To se odraža v rasti cen nafte.

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Štajerskih termah gneča - mestna središča so prazna

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk.

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

Komentarji: