Namesto državnega holdinga dva turistična stebra

Predlog nove strategije upravljanja državnih družb predvideva ločitev nepremičnin od izvajanja dejavnosti.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Predolg nove strategije upravljanja državnih naložb prinaša tudi usmeritve glede upravljanja državnih turističnih družb. Po neuradnih informacijah naj bi namesto sprva predvidenega holdinga zdaj oblikovali dva turistična stebra, in sicer enega okoli Save in drugega okoli Istrabenz Turizma. Pri tem pa je predvideno ohranjanje državnega lastništva družb in nepremičnin, upravljanje pa bi lahko omogočili tudi drugim ponudnikom.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Bruselj nam priporoča ukrepe za večjo konkurenčnost

Evropska komisija napovedala postopek presežnega primanjkljaja proti sedmim članicam Unije, Sloveniji pa poslala nekaj nasvetov in fiskalnih opozoril.

Visok letni poračun kmalu stvar preteklosti?

Energetska industrija se hitro razvija, s čimer se povečujejo tudi možnosti za trajnostno pridobivanje električne energije in večje prihranke.

Prebiti vsi predori na trasi drugega tira

Zdaj v predorih sledi izvedba stopnice, talnega oboka, hidroizolacije, notranjega oboka in drugih del, ki so deloma potekala sočasno z izkopnimi deli.

Slovenija je spet padla na lestvici svetovne konkurenčnosti

V poročilu švicarskega inštituta IMD smo izgubili štiri mesta in padli na 46. mesto med 67 državami, porazni sta zlasti vladna in poslovna učinkovitost.