Največja rast števila novih zaposlitev v gostinstvu

Število delovno aktivnih oseb se je maja povečalo v večini dejavnosti.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V Sloveniji je bilo maja 934.100 delovno aktivnih oseb, od tega okoli 834.100 zaposlenih in nekaj več kot 100.000 samozaposlenih, kažejo podatki statističnega urada. Število prvih se je v primerjavi z mesecem prej povečalo za 0,1 odstotka, število drugih je zraslo četrti mesec zapored, tokrat za 0,3 odstotka in doseglo najvišjo vrednost, odkar spremljamo registrske podatke o delovno aktivnem prebivalstvu.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.