Najdražja nakupovalna ulica je v Milanu

V večnem dvoboju med evropskima modnima prestolnicama Parizom in Milanom za najdražjo nakupovalno ulico je glavno mesto Lombardije osvojilo novo točko. Po zadnjih podatkih nepremičninske družbe Cushman & Wakefield je Via Montenapoleone v Milanu dražja kot pa Elizejske poljane v Parizu.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Najemnine v butikih na milanski Via Montenapoleone so se letos v primerjavi z lanskim letom zvišale za 12,5 odstotka in se v povprečju gibljejo okoli 13.500 evrov na kvadratni meter na leto. Za najem trgovskih lokalov na Elizejskih poljanah je medtem treba v povprečju odšteti 13.255 evrov za kvadratni meter na leto, kar je podobno kot pred letom dni.

Prestižna milanska nakupovalna ulica se je tako z lanskega šestega mesta povzpela na četrto, Pariz pa je padel na peto mesto lestvice, ki jo na podlagi podatkov o višini najemnin v trgovinah na 451 najbolj priljubljenih nakupovalnih ulicah v 68 državah po vsem svetu sestavljajo pri Cushman & Wakefield.

Najdražja nakupovalna ulica na svetu ostaja Peta avenija v New Yorku, kjer je treba za najem lokala v povprečju odšteti 28.262 evrov na kvadratni meter letno. Na drugem mestu kljub 4,7-odstotnemu znižanju najemnin sledi Causeway Bay v Hongkongu, na tretje pa se je povzpela ulica Bond Street v Londonu. Na slednji so se višine najemnin v letu dni zvišale za 37,5 odstotka, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Več iz rubrike

Komentarji: