Najboljša slovenska kampa sta Terme Čatež in Nadiža

Že šesto leto zapored so obiskovalci izbrali najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem. V izboru je sodelovalo 58 kampov iz Slovenije in 156 iz Hrvaške, zbranih pa je bilo nekaj več kot 34.000 glasov.
Fotografija: Špela Ankele
Odpri galerijo
Špela Ankele

Po besedah urednika Avtokampi.si Klemena Hrena je bila letošnja sezona v kampih spet rekordna, kljub neobetavnemu začetku zaradi slabega vremena v juniju, kateremu pa sta vendarle sledila lepo poletje in jesen. Slovenski kampi beležijo 3,7 odstotka več gostov.

V kategoriji večjih slovenskih kampov je glavno nagrado osvojil kamp Terme Čatež, z možnostjo kopanja v zunanji in notranji termalni rivieri ter animacijo. Na drugo mesto se je uvrstil lanski zmagovalec kamp Adria iz Ankarana in na tretje kamp Šobec iz Lesc.

Med manjšimi kampi so največje število glasov prejeli kampi ob rekah. Prvo mesto je osvojil družinam prijazen kamp Nadiža iz Podbele pri Kobaridu, Kamp Kolpa iz Vinice je med manjšimi slovenskimi kampi osvojil drugo mesto, kamp Koren iz Kobarida pa tretje mesto.

V zadnjih letih se je razmahnilo glamurozno kampiranje iz. glamping, ki zagotavlja udobno nastanitev v okviru naravnega okolja. Največ glasov so prejele lesene hišice v kampu Bled, s tematsko ponudbo za različne skupine gostov. Tudi druga nagrada je šla na Bled, prejel jo je Garden Village, ki ima poleg luksuznih šotorov tudi hišice na drevesih. Kamp Terme Čatež s ponudbo plavajočih hišic, indijanskih šotorov in kavbojskega voza pa je osvojil tretje mesto.

 

Več iz rubrike