Nadzorniki NKBM odobrili nakup Summit Leasinga

Nadzorni svet Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) je danes soglašal z odločitvijo uprave banke o nakupu stoodstotnega deleža družbe Summit Leasing Slovenija. Posel bo sklenjen po pridobitvi regulatornih dovoljenj.
Fotografija: Tadej Regent
Odpri galerijo
Tadej Regent

Kot je NKBM objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze, je skladno z odločitvijo nadzornega sveta NKBM danes z družbo Biser Bidco podpisala pogodbo o prenosu pravic in obveznosti z Biser Bidco na NKBM iz pogodbe o nakupu Summit Leasinga, sklenjene 3. marca.

Postopek nakupa Summit Leasing Slovenija bo zaključen po prejemu vseh potrebnih regulatornih dovoljenj, so še sporočili.

Biser Bidco, ki je v lasti ameriškega sklada Apollo Global Management in EBRD, je lastnik NKBM, tako da bo Summit Leasing odslej pod njenim okriljem.

Kot je novinarski konferenci 3. marca ob podpisu pogodbe povedal Michele Raba iz Apolla, gre za naslednji korak pri doseganju cilja NKBM, da postane vodilna slovenska univerzalna banka. Summit Leasing je označil za slovensko zgodbo o uspehu in izrazil prepričanje, da je to zanj začetek nove poti. Vrednosti posla ni želel razkriti.

Direktor Summit Leasinga Mitja Otorepec je podpis pogodbe označil za razvojno prelomnico za družbo in napovedal, da nameravajo razširiti območje delovanja - morda tudi prek slovenskih meja. Kot je dejal, bo družba tudi po prevzemu ostala samostojna, sprememb za stranke pa da praktično ne bo. Japonski lastnik družbe se je po Otorepčevih besedah za njeno prodajo odločil zato, ker želi vse svoje potenciale usmeriti na azijska tržišča, kjer beležijo najvišje stopnje rasti.

Več iz rubrike