Nabergoj ne vodi več Mlinotesta

Dozdajšnji predsednik uprave ajdovskega Mlinotesta David Nabergoj je odstopil s položaja.
Fotografija: iztok umer
Odpri galerijo
iztok umer

V četrtek je nepreklicno odstopno izjavo s funkcije predsednika in člana uprave družbe potrdil nadzorni svet. Kakor so sporočili prek Ljubljanske borze, bo Mlinotest odslej predvidoma do 18. novembra 2020 vodil Danilo Kobal. "Vso svojo poslovno kariero je gradil v Mlinotestu, dolgo časa tudi na vodilnih mestih in ima izjemen občutek za timsko delo, hkrati pa je odločen, prodoren in neizprosen pogajalec. Te njegove menedžerske in osebnostne lastnosti so garancija, da bo Mlinotest vodil tako uspešno kot njegov predhodnik,"je po seji dejal predsednik nadzornega sveta Ivan Vodopivec.

»Nadzorni svet je za novega predsednika uprave za mandatno dobo do izteka mandata, to je do dne 18. novembra 2020, imenoval dosedanjega člana uprave Danila Kobala,« so zapisali v sporočilu.

Odslej bo uprava Mlinotesta delovala v dvočlanski sestavi, poleg Kobala pa bo v njej ostal Matija Majcenovič.

Kot so za STA dodatno sporočili iz družbe, je nadzorni svet z imenovanjem Kobala poskrbel za kontinuiteto vodenja in nadaljnje stabilno poslovanje, saj sta bila Nabergoj in Kobal tesna sodelavca že vrsto let, poleg tega pa bo Nabergoj svetovalec skupini Mlinotest.

Nabergoj je družbo vodil od leta 1996, predsednik uprave je postal, kot pravijo v družbi, v prelomnih in za podjetje zahtevnih časih. 

Mlinotest je lani ustvaril 57,5 milijona evrov prihodkov in 1,1 milijona evrov dobička in nadaljuje s izvajanjem strategije razvoja, novih naložb in širitve na nove trge, so navedli v družbi. Dodali so, da je izpostavljenost družbe nizka in obvladljiva, tako do hrvaškega Agrokorja oziroma Konzuma in njegovih odvisnih družb na Balkanu kot tudi do Mercatorja in drugih večjih trgovskih verig.

Več iz rubrike

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

Komentarji: