Na svetovni lestvici Financial Timesa letos ponovno program IMB

Na svetovni lestvici Financal Times letos ponovno program International Master in Business and Organisation (IMB) Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.
Fotografija: Foto Blaž Samec
Odpri galerijo
Foto Blaž Samec

Ekonomska fakulteta UL se z uglednimi mednarodnimi akreditacijami (EQUIS, AACSB, AMBA), uvršča med 1. odstotek najboljših poslovnih šol v svetu.
V letu 2019 pa se lahko pohvalijo z novim uspehom, saj se je program »International Master in Business and Organisation (IMB)« ponovno uvrstil na prestižno lestvico Financial Timesa med najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu.

Lestvica Financial Timesa je še vedno najbolj prepoznavna v mednarodni poslovni javnosti, sama uvrstitev pa znak kakovosti programa in izvrstnih diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Ključni elementi, ki vplivajo na razvrstitev so poleg programa, učiteljev, stikov s poslovno skupnostjo ter internacionalizacijo, predvsem zaposljivost in plača diplomantov po zaključku študija in tri leta kasneje.

Program je v skupnem seštevku na 89. mestu, po merilu učinka na karierno napredovanje prepoznan kot drugi najboljši, po merilu kakovosti glede na šolnino in dolžino študija pa kot šesti najboljši izmed vseh, ki kotirajo na tej prestižni lestvici.  Uvrstitev na lestvico ni samo znak prestiža, temveč diplomantom IMB programa omogoča večjo prepoznavnost na mednarodnem trgu dela, Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pa pomeni potrditev kakovosti in ugleda v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja.

Mednarodni redni magistrski program poslovodenja in organizacije IMB s 25-letno tradicijo, velja za enega najbolj uveljavljenih magistrskih programov v JV Evropi. V sodelovanju s številnimi priznanimi mednarodnimi predavatelji iz Amerike in Evrope poteka izključno v angleškem jeziku. Študij na tem programu je namenjen mladim in ambicioznim študentkam in študentom na začetku njihove poslovne poti.
 

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: