Na referendumu bo lahko odločalo dobrih 1,7 milijona volivcev

Ministrstvo za notranje zadeve je pred ponovnim glasovanjem na referendumu o zakonu o drugem tiru, ki bo 13. maja, objavilo število volilnih upravičencev. Teh je na današnji dan, ko so začeli teči roki za referendumska opravila, 1.714.117.
Fotografija: Jure Eržen
Odpri galerijo
Jure Eržen

Državna volilna komisija (DVK) je po tistem, ko je vrhovno sodišče razveljavilo izid lanskega referenduma, ki ga je na sodišču izpodbijal pobudnik referenduma Vili Kovačič, ponovno glasovanje razpisala za 13. maj.

Roki za izvedbo referendumskih opravil so začeli teči danes, kar pomeni, da lahko tisti, ki bodo želeli vstopiti v kampanjo, DVK sporočijo organizatorja kampanje ter odprejo poseben transakciji račun. To morajo storiti najpozneje 17. aprila. Nekaj dni prej, 13. aprila, pa bo uradno stekla tudi referendumska kampanja. Ta se mora končati najpozneje 24 ur pred dnem glasovanja, torej 11. maja opolnoči.

Notranje ministrstvo pa je danes v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji objavilo število volilnih upravičencev v državi, po posamezni volilni enoti in okraju na današnji dan.

Več iz rubrike

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

Komentarji: