Na pošto še drugi sveženj izračunov dohodnine

Finančna uprava RS (Furs) bo danes še preostalim zavezancem po pošti na dom poslala informativne izračune dohodnine za leto 2017. Prvi paket izračunov je približno 960.000 zavezancev prejelo v prvih dneh aprila in tisti, ki so lani med letom državi plačali preveč dohodnine, so jo medtem tudi že prejeli vrnjeno.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Zavezancem, ki so informativni izračun dohodnine prejeli v prvem svežnju, je finančna uprava preveč plačano dohodnino že vrnila na bančne račune v ponedeljek. Tistim, ki so morali dohodnino doplačati, pa se je rok iztekel v sredo.

Informativne izračune bodo izdali rezidentom Slovenije, ki so zavezanci za vložitev dohodninskih napovedi, to je okoli 1,5 milijona ljudi. V prvem svežnju so običajno predvsem tisti zavezanci, ki ne uveljavljajo vzdrževanih družinskih članov, ne dosegajo dohodkov iz dejavnosti ali nimajo katastrskih dohodkov. V drugem svežnju sledijo še vsi preostali.

Izračuna pa ne pošljejo tistim zavezancem, za katere finančna uprava od izplačevalcev dohodkov ne prejme podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 1. avgusta. Obrazec napovedi je dostopen na vseh finančnih uradih oz. izpostavah in na spletni strani Fursa.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Komentarji: