Na Madžarskem bodo zgradili testno stezo za samovozeča vozila

V kraju Zalaegerszeg na zahodu Madžarske - okoli 45 kilometrov stran od meje s Slovenijo - bodo zgradili testno stezo tako za običajna kot samovozeča vozila. Gradnjo so slovesno zagnali v petek s postavitvijo temeljnega kamna, je poročala madžarska tiskovna agencija MTI.
Fotografija: Otto
Odpri galerijo
Otto

"Prihodnost je našla Zalaegerszeg," je na slovesnosti poudaril madžarski premier Viktor Orban. Izrazil je upanje, da bo 40 milijard forintov (123 milijonov evrov) vredna steza unikatna ne le na Madžarskem, ampak v vsej Evropi.

S to investicijo se bo Madžarska "zavihtela na svetovni zemljevid raziskav in razvoja ter testiranja v avtomobilski industriji", je prepričan Orban. Kot je dodal, Madžarska z gradnjo dela korak naprej na poti k viziji postati središče avtomobilske industrije v srednji Evropi.

Testna steza bo odprla številne priložnosti za avtomobilske proizvajalce, ki so prisotni na Madžarskem, pa tudi za različne profile strokovnjakov, raziskovalne centre in dobavitelje, poudarjajo v madžarski vladi. Gradbeni projekt bo obsegal skoraj 250 hektarjev.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: