Na drugem forumu SBC o rasti dodane vrednosti po zgledu Švice

Največji letni dogodek Kluba slovenskih podjetnikov bo v postojnskem hotelu Jama gostil 300 uspešnih podjetnikov ter vodilne predstavnike politike.
Fotografija: Klub slovenskih podjetnikov (SBC) v Postojni organizira drugi forum, na katerem bodo govorili o pospeševanju rasti dodane vrednosti po zgledu Švice in vprašanju, kako spodbuditi podjetno Slovenijo. Foto: P. K.
Odpri galerijo
Klub slovenskih podjetnikov (SBC) v Postojni organizira drugi forum, na katerem bodo govorili o pospeševanju rasti dodane vrednosti po zgledu Švice in vprašanju, kako spodbuditi podjetno Slovenijo. Foto: P. K.

Klub slovenskih podjetnikov (SBC) v Postojni organizira drugi forum, na katerem bodo govorili o pospeševanju rasti dodane vrednosti po zgledu Švice in vprašanju, kako spodbuditi podjetno Slovenijo. Udeležence foruma bo nagovoril premier Marjan Šarec, udeležili pa se ga bodo tudi trije ministri iz vlade - za finance, gospodarstvo in delo.

Največji letni dogodek Kluba slovenskih podjetnikov bo v postojnskem hotelu Jama gostil 300 uspešnih podjetnikov ter vodilne predstavnike politike. Forum bo razdeljen v dva sklopa: prvi bo obravnaval Švico kot zgled za Slovenijo, drugi sklop pa bo namenjen rešitvam za podjetno Slovenijo. Poleg tega bodo predstavili šest predlogov za kadrovske izzive, predlog davčnih ukrepov in predloge iz programa za prodorno Slovenijo.

Glavni gost v prvem delu bo predsednik največje gospodarske organizacije v Švici Economiesuisse Heinz Karrrer, povabili pa so tudi slovenske podjetnike, ki sodelujejo s Švico ali imajo Švicarje v lastništvu družb. Razlike med načinom delovanja in miselnostjo v Sloveniji in v Švici pa bodo izpostavili mladi Slovenci, ki delajo za švicarska podjetja.
Marjan Batagelj na SBC forumu 2019 v Postojni. Foto: P. K.
Marjan Batagelj na SBC forumu 2019 v Postojni. Foto: P. K.


V drugem delu bo razprava tekla predvsem o ukrepih slovenske vlade za boljše podjetniško okolje v letošnjem letu. V tem delu bo udeležence nagovoril predsednik vlade Šarec, v razpravi o konkretnih ukrepih pa bodo ob prodornih slovenskih podjetnikih sedeli minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, minister za finance Andrej Bertoncelj ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer.

V okviru foruma bodo udeleženci spoznali tudi izkušnje Avstrije s tamkajšnjo davčno reformo iz leta 2016 in načrte sprememb v letu 2020. Predstavil jih bo regionalni direktor za davke in carine na avstrijskem finančnem ministrstvu Marian Wakounig.

Video z lanskoletne konference.

Več iz rubrike

Komentarji: