Na daljavo bo mogoče opraviti vse, razen sestaviti oporoko

Projekt za digitalizacijo notarskih storitev naj bi zaživel na začetku leta 2025. Ministrstvo je izbralo konzorcij, ki ga vodi družba Žejn.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Ministrstvo za pravosodje je za digitalizacijo notarskih storitev izbralo konzorcij, ki ga vodi družba Žejn, ta bi sistem vzpostavil za 1,2 milijona evrov. Konkurent eIUS je ponudil ceno 1,42 milijona evrov. Neizbrani ponudnik je vložil zahtevek za revizijo. Po časovnici naj bi projekt zaživel na začetku leta 2025. Stranke bodo storitev lahko opravile z obiskom notarske pisarne.

Ali bo postopek varen? Kakšna oprema bo potrebna? Kaj digitalizacija pomeni za notarsko mrežo?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.