Na borzno trgovanje v New Yorku vplivajo težave tehnoloških velikanov

Trgovalni dan na newyorških borzah se je začel neenotno. Medtem ko se indeksa Dow Jones in S&P 500 zvišujeta, tehnološki indeks Nasdaq občuti težave Facebooka, Tesle, Twitterja in drugih tehnoloških podjetij ter se znižuje.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

V 45 minutah trgovanja se je industrijski indeks Dow Jones zvišal za 0,16 odstotka, širši S&P 500 pa je pridobil 0,30 odstotka.

Tehnološki indeks Nasdaq se je medtem znižal za 0,43 odstotka. Delnice Facebooka, ki se bori s škandalom, povezanim z zlorabo podatkov o uporabnikih, so sicer uvodoma nekoliko okrevale, po več kot 10-odstotnem padcu se pobirajo tudi delnice Twitterja, ki naj bi bil prav tako ranljiv na novo regulacijo zaradi svojih pravil zasebnosti.

Tesline delnice so se medtem po nesreči njenega avtomobila in posledičnem znižanju bonitetne ocene znižale za več kot pet odstotkov.

Nedaleč od izhodišč se medtem držijo evropske borze. Indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx 50 se zvišuje za 0,15 odstotka, FTSE 100 v Londonu za 0,38 odstotka, CAC 40 je v Parizu na izhodišču, DAX pa v Frankfurtu beleži 0,32-odstotni padec.

Več iz rubrike

Komentarji: