Musk zaradi korona ukrepov grozi, da bo tožil državo

Tesla bi morala v začetku maja spet zagnati proizvodnjo v Fremontu. Lokalne oblasti pa so to preprečile.
Fotografija: Musk ni več prepričan, ali bo obdržali proizvodnjo v kalifornijskem Fremontu. FOTO: REUTERS/Joe Skipper
Odpri galerijo
Musk ni več prepričan, ali bo obdržali proizvodnjo v kalifornijskem Fremontu. FOTO: REUTERS/Joe Skipper

San Francisco - Glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk je zagrozil, da bo sedež svojega podjetja, ki proizvaja električne avtomobile, preselil iz Kalifornije v Nevado ali Teksas, potem ko so lokalne oblasti preprečile odprtje tovarne zaradi ukrepov proti pandemiji. Dodal je, da namerava oblasti zaradi njihove odločitve tožiti, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Resno, to je bila kaplja čez rob. Tesla bo nemudoma preselila svoj sedež in prihodnje programe v Teksas/Nevado," je tvitnil Musk.

Dodal je, da trenutno niti ni več prepričan, ali bo obdržali proizvodnjo v kalifornijskem Fremontu, to je predvsem odvisno od tega, kako bodo s podjetjem ravnali v prihodnje.

Tesla bi morala v začetku maja spet zagnati proizvodnjo v Fremontu. Lokalne oblasti pa so to preprečile. Musk je na Twitterju še izpostavil, kako so na Kitajskem obnovili proizvodnjo nemudoma po tem, ko so epidemijo covida-19 spravili pod nadzor. Po njegovem pri Tesli vedo precej več, kaj morajo narediti za zaščito ravno zaradi izkušnje na Kitajskem, kot lokalne oblasti.

Zagrozil je še, da bo nemudoma tožil okraj Alamedi, kjer je tovarna, saj da so oblasti "nerazumne in niso v stiku z realnostjo". Dodal je, da je lokalni predstavnik za zdravje ravnal v nasprotju z guvernerjem, predsednikom, ustavnimi svoboščinami in zdravim razumom.

Tesle kriza, povezana s koronavirusom, ni zelo prizadela. V prvem četrtletju je presenetila z dobičkom. Analitiki so pričakovali okrog 28 centov prilagojene izgube brez enkratnih stroškov na delnico, Tesla pa je ustvarila 1,24 dolarja dobička na delnico oziroma 225 milijonov dolarjev. Tesla že tretje četrtletje zapored posluje z dobičkom čeprav je tovarna avtomobilov v kalifornijskem Fremontu zaprta od 24. marca.

Več iz rubrike

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

aktualno

Poslujte sodobno z uporabo naprednega paketa

Digitalne storitve vsak dan znova dokazujejo, da so dobrodošla rešitev za naš natrpani vsakdan. Z njihovo pomočjo se lahko opravkov lotimo kar od doma ali med potjo; vse, kar potrebujemo, so le račun…

Komentarji: