MSIN objavil prevzemno ponudbo za Cetis

Družba MSIN je danes objavila prevzemno ponudbo za odkup delnic Cetisa, v katerem ima 75,19-odstotni delež. Za delnico Cetisa ponuja 61,94 evra, ponudba pa bo veljala od 19. januarja do vključno 19. februarja.
Fotografija: Brane  Piano
Odpri galerijo
Brane Piano

Prevzemna ponudba se bo štela za uspešno ne glede na odstotek vseh delnic, ki jih bo prevzemnik pridobil v postopku prevzemne ponudbe, je razvidno iz objave v današnjem Delu.

Družba za svetovanje in investiranje MSIN je imela v Cetisu 65,86-odstotni delež, nato pa je tik pred objavo prevzemne namere od družbe Kovinoplastika Lož odkupila 9,32 odstotka delnic.

Ostali večji lastniki Cetisa, ki je eno vodilnih evropskih podjetij na področju izdelkov in storitev, povezanih s tiskarsko dejavnostjo, so še SDH s 7,80-odstotnim deležem, Kapitalska družba s 7,47-odstotnim deležem in Optimus naložbe s 4,50 odstotka delnic.

S slednjo MSIN deluje usklajeno. Direktor in lastnik deleža družbe Optimus naložbe Roman Žnidarič je eden od izvršnih direktorjev Cetisa. MSIN in Optimus naložbe sta se dogovorila, da bo prevzemno ponudbo dala družba MSIN, na koncu prevzema pa bo družba Optimus naložbe proti plačilu postala imetnica 5,65 odstotka Cetisa.

Skupina Cetis je lani v polletju ustvarila 1,69 milijona evrov čistega dobička oz. 16,6 odstotka manj kot v enakem obdobju lani in 29,21 milijona evrov prihodkov od prodaje oz. 2,1 odstotka manj. Družba Cetis je ustvarila 729.585 evrov čistega dobička oz. 24 odstotkov manj in 14,48 milijona evrov prihodkov oz. 5,2 odstotka manj.

Delnice Cetisa kotirajo na Ljubljanski borzi v standardni kotaciji. Tam se je nazadnje 8. januarja cena delnice oblikovala pri 53 evrih.

Več iz rubrike

Komentarji: