MSIN napovedal prevzem Cetisa

Družba MSIN je objavila prevzemno namero za odkup vseh delnic Cetisa. Družba za svetovanje in investiranje ima v Cetisu že 65,86-odstotni delež. Ponudbo za prevzem preostalih delnic bo objavila najpozneje v mesecu dni, izhaja iz objave v Večeru.
Fotografija: Brane  Piano
Odpri galerijo
Brane Piano

O prevzemni nameri je MSIN obvestil agencijo za trg vrednostnih papirjev, agencijo za varstvo konkurence, poslovodstvo in delavce Cetisa ter svoje delavce.

Ostali večji lastniki Cetisa, ki je eno vodilnih evropskih podjetij na področju izdelkov in storitev, povezanih s tiskarsko dejavnostjo, so Kovinoplastika Lož z 9,32 odstotka delnic, SDH s 7,80-odstotnim deležem, Kapitalska družba s 7,47-odstotnim deležem in Optimus naložbe s 4,50 odstotka delnic.

Po avgustovski skupščini je družba prešla na enotirni sistem upravljanja. Člani odbora so postali Marko Mohar, Anton Černič, Davor Vlahek, predstavnica delavcev Suzana Ofentavšek in Tina Bačić, ki je izvršna direktorica. To so ob njej še Roman Žnidarič, Radenko Mijatović in Urban Golob, izhaja s Cetisove spletne strani.

Skupina Cetis je v polletju ustvarila 1,69 milijona evrov čistega dobička oz. 16,6 odstotka manj kot v enakem obdobju lani in 29,21 milijona evrov prihodkov od prodaje oz. 2,1 odstotka manj. Družba Cetis je ustvarila 729.585 evrov čistega dobička oz. 24 odstotkov manj in 14,48 milijona evrov prihodkov oz. 5,2 odstotka manj.

Več iz rubrike

Komentarji: