Morgan Stanley v zadnjem četrtletju podvojil dobiček

Ameriška investicijska banka Morgan Stanley je v zadnjem četrtletju lani ustvarila 1,5 milijarde dolarjev dobička, kar je dvakrat več kot v enakem obdobju 2015. Prihodki so medtem zrasli za 17 odstotkov na devet milijard dolarjev.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Kot je razvidno iz poročila na spletni strane banke, je banka v celotnem lanskem letu ustvarila 34,6 milijarde dolarjev prihodkov, kar je za odstotek manj kot leta 2015. Dobička je bilo za 5,5 milijarde dolarjev, kar je tri odstotke manj kot leta 2015.

Na pozitivne rezultate banke so po navedbah nemške tiskovne agencije dpa vplivale poteze bodočega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki napovedujejo višje obresti in omilitev zahtev regulatorja. Spodbudne četrtletne podatke sta v petek predložila tudi konkurenta banke JP Morgan Chase in Bank of America.

"Ob vstopu v leto 2017 je pogled na trge občutno bolj optimističen kot v enakem obdobju lani. Ton je boljši, trgi so odprti in konstruktivni, česar za lansko leto ne moremo reči. Tako s tržne perspektive še naprej opažamo spodbudno raven dejavnosti," je v intervjuju za spletni portal Bloomberg dejal izvršni direktor banke Jonathan Pruzan.

Več iz rubrike