Milijonske kazni za Ryanair in Wizz Air zaradi ročne prtljage

Ročna prtljaga je bistveni del zračnega prevoza, zato mora biti njen prevoz dovoljen brez dodatnih stroškov.
Fotografija: Foto Tadej Regent
Odpri galerijo
Foto Tadej Regent

Nizkocenovna prevoznika Ryanair in Wizz Air po novem dovoljujeta, da potniki na krov s seboj vzamejo le en manjši kos prtljage, za večji kos pa morajo plačati, kar sta prevoznika skrila pod mikavno oznako »priority«.

Ker večina potnikov nato izbere dražjo možnost, letalska prevoznika zaslužita precej dodatnega denarja, ki ga pred tem nista. Italijanski varuh konkurence je zato oba kaznoval. Irski Ryanair je moral plačati tri milijone evrov kazni in madžarski Wizz Air en milijon.

Varuh konkurence je kazen obrazložil z dejstvom, da večina potnikov potuje z večjimi kovčki in torbami, kot jih brezplačno dovoljujeta Ryanair in Wizz Air, zato je dodatno zaračunavanje vir nepoštenega zaslužka.

Več na delo.si

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: