Mednarodni dan mladih: Opozorila na težavno izobraževanje

Danes je mednarodni dan mladih. Organizacija združenih narodov ga bo posvetila pozivom k dostopnemu in relevantnemu izobraževanju. V Sloveniji je izobraževanje dostopno in kakovostno, vendar potrebno prilagoditev na sodobne izzive, ocenjujejo akterji, ki se ukvarjajo z mladimi.
Fotografija: Izobraževanje se mora odzivati na spremembe, a hkrati zagotoviti temeljne kompetence. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Izobraževanje se mora odzivati na spremembe, a hkrati zagotoviti temeljne kompetence. Foto Jure Eržen

Na Mladinskem svetu Slovenije so ocenili, da si predvsem študija nekateri ne morejo privoščiti zaradi neurejene stanovanjske politike. Dodali so tudi, da faktografsko učenje ni dovolj, izobraževanje se mora usmeriti v krepitev kompetenc.
Tudi direktor urada za mladino Tin Kampl se strinja, da učenje na pamet ni smiselno. Pomembnejše je analiziranje informacij, povzemanje, nadgradnja in uporaba. Izobraževanje se mora odzivati na spremembe, a hkrati zagotoviti temeljne kompetence, je dodal.

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: