Mednarodni dan mladih: Opozorila na težavno izobraževanje

Danes je mednarodni dan mladih. Organizacija združenih narodov ga bo posvetila pozivom k dostopnemu in relevantnemu izobraževanju. V Sloveniji je izobraževanje dostopno in kakovostno, vendar potrebno prilagoditev na sodobne izzive, ocenjujejo akterji, ki se ukvarjajo z mladimi.
Fotografija: Izobraževanje se mora odzivati na spremembe, a hkrati zagotoviti temeljne kompetence. Foto Jure Eržen
Izobraževanje se mora odzivati na spremembe, a hkrati zagotoviti temeljne kompetence. Foto Jure Eržen

Na Mladinskem svetu Slovenije so ocenili, da si predvsem študija nekateri ne morejo privoščiti zaradi neurejene stanovanjske politike. Dodali so tudi, da faktografsko učenje ni dovolj, izobraževanje se mora usmeriti v krepitev kompetenc.
Tudi direktor urada za mladino Tin Kampl se strinja, da učenje na pamet ni smiselno. Pomembnejše je analiziranje informacij, povzemanje, nadgradnja in uporaba. Izobraževanje se mora odzivati na spremembe, a hkrati zagotoviti temeljne kompetence, je dodal.

Več iz rubrike

aktualno

David Zappe, Pivovarna Laško Union: V krizi čudeže delajo zavzeti zaposleni

Tudi v krizni situaciji je treba ohraniti hladno glavo, hkrati pa biti odprt za disruptivne ideje. Izredni časi zahtevajo izredne pristope.

aktualno

Cel svet stoji, gradbinci pa se držijo rokov

Medtem ko zaposleni geodetske uprave in upravnih enot ostajajo doma, delavci na gradbiščih lovijo roke.

aktualno

Trump se je motil, a tega ne prizna

Sprva je koronavirus označil za demokratično žalitev, ga poimenoval »kitajski virus«, nato pa napovedal, da bo »čudežno« izginil, ko se bo ozračje segrelo.

aktualno

70 odstotkov minimalne plače, ne bo ustavilo zapiranja espejev

Prof. dr. Črt Kostevc: Država je razvezala mošnjiček in naredila nekaj smelih potez pri reševanju najbolj ogroženih, a bojim se, da to ne bo zadržalo toka.

Komentarji: