Marina Portorož v roke Adventure holdinga in menedžerjev Lesnine

Družba Terme Čatež iz skupine DZS je 100-odstotni delež v turističnem podjetju Marina Portorož po dolgotrajnem postopku prodala skupini Adventura holding znanega poslovneža Darka Klariča in družbi Glen, ki je v lasti menedžerjev Lesnine pod vodstvom Bojana Papiča. Kupca sta ustanovila skupno podjetje, v katerem imata po 50-odstotni delež.
Fotografija: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Boris Šuligoj

Kot so sporočili iz Adventure holdinga, vstopajo v svojo četrto strateško naložbo, prevzem enega od stebrov obalnega turizma pa bo financiran pretežno z lastnimi sredstvi.

Obenem so pojasnili, da bo Marina Portorož pred spremembo lastništva oddelila še premoženje, ki ni predmet transakcije, zaključek posla pa je predviden v začetku 2019. Eden od pogojev za sklenitev pogodbe je bila tudi ureditev razmer med Marino Portorož in občino Piran glede prenosa lastništva parka Sonce na občino. Pogodbo o tem sta občina in Marina podpisali v sredo.

Sklenjeni dogovor Adventura holding in Glen v celoti podpirata, čeprav se je koncesija v skladu z novo koncesijsko pogodbo zvišala za skoraj štirikrat, na 180.000 evrov z DDV.

Marina Portorož bo imela v skupini Adventura holding nosilno vlogo v panogi upravljanja marin. V lasti že ima tudi večinski delež družbe Nautički centar Liburnia, ki upravlja z marino na otoku Krk s 350 privezi.

Adventura holding je v zadnjem času med drugim skupaj s skladom York prevzela trgovca z elektronskim blagom Big Bang, že pred tem pa se je lastniško okrepila v sektorju avtobusnih prevozov, kjer je prevoznike Avrigo, Izletnik Celje in Promet Mesec in Avtobusni prevozi Rižana združila v enotno družbo Nomago, dodala pa ji je še potovalno agencijo STA potovanja.

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: