Mali junaki: Milijonta knjiga

Mali junaki so prekoračili pomemben mejnik - natis milijonte knjige. Njihov poslovni model predstavlja navdih za slovenske mlade podjetnike, ima pa tudi dobrodelno noto, saj so narejene z mislijo na milijon otrok po svetu, ki so žrtev nasilja ali zlorabe.
Fotografija: Ob tem, ko je milijon otrok po vsem svetu že zaživelo kot glavni junak v čudovitem svetu personaliziranih knjig, želijo opozoriti tudi na vse tiste manj čudovite stvari, ki se dogajajo v prenekaterih domovih. Hooray Studios
Odpri galerijo
Ob tem, ko je milijon otrok po vsem svetu že zaživelo kot glavni junak v čudovitem svetu personaliziranih knjig, želijo opozoriti tudi na vse tiste manj čudovite stvari, ki se dogajajo v prenekaterih domovih. Hooray Studios

To knjigo so namreč zasnovali kot nočno lučko, s katero simbolno prižigajo luč za milijone otrok po svetu, ki so žrtev nasilja ali zlorabe. Izdelali bodo po eno tovrstno knjigo na vsakem izmed tržišč, na katerih so trenutno prisotni, ter jih v sodelovanju z dobrodelnimi organizacijami, ki si prizadevajo za preprečevanje zlorab in nasilja nad otroki ter nudijo pomoč žrtvam, skupaj s finančno donacijo podarili tistim otrokom, ki jih zares potrebujejo.

»Ob tem, ko je milijon otrok po vsem svetu že zaživelo kot glavni junak v čudovitem svetu naših personaliziranih knjig, želimo opozoriti tudi na vse tiste manj čudovite stvari, ki se dogajajo v prenekaterih domovih. Na milijone otrok po svetu namreč nima te sreče, da bi zvečer ob prebiranju knjig mirno zaspali v objemu ljubljenih oseb, temveč trpijo v strahu in grozotah nasilja in zlorab. Z našo milijonto knjigo želimo opozoriti na ta nesprejemljiva dejanja in prispevati svoj delček pomoči tako otrokom kot njihovim staršem,« je povedal soustanovitelj in direktor Malih junakov, Rado Daradan.



Milijonta knjiga pa ne predstavlja pomembnega mejnika le za Male junake, temveč za slovensko podjetništvo nasploh. Čeprav se Mali junaki oz. Hooray Studios d.o.o. ne uvrščajo med klasične založbe, njihovih knjig namreč ni mogoče najti na prodajnih policah, niti ne izhajajo v nakladah, temveč se vsaka natisne kot unikat za vsakega naročnika posebej, dosežek pošilja pozitivno sporočilo  vsem mladim podjetjem, ki se počutijo omejene bodisi zaradi pomanjkanja začetnega kapitala bodisi zaradi malega tržišča, ki ga rišejo meje naše države.


Hooray Studios, ki uspešno delujejo na sedmih tržiščih, vključno z ZDA, Veliko Britanijo in Nemčijo, ter sodelujejo s trenutno osmimi partnerskimi tiskarnami, so v preteklem letu dosegli 13 milijonov evrov prihodkov ter ustvarili skoraj milijon evrov dobička. Če so za prodajo prvega milijona knjig potrebovali šest let, pa načrtujejo, da bo naslednji milijon prodan veliko prej, že v roku enega leta.

Letošnje leto bodo Mali junaki zaključili s še enim velikim dosežkom, izdajo nove božične knjige, ki se sveti v temi. To bo namreč prva personalizirana knjiga na svetu, ki bo vsebovala skrita sporočila, natisnjena z UV barvo, ki je vidna le s posebno svetilko, ki bo priložena knjigi.



 

Več iz rubrike