Malevanov in Mancevič zapuščata Sij

Igor Malevanov in Denis Mancevič zapuščata upravo družbe Sij.
Fotografija: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Igor Zaplatil

Glavni izvršni direktor ter član uprave Denis Mancevič ter finančni direktor in član uprave družbe Igor Malevanov sta odstopila iz uprave družbe Sij. Kot so sporočili iz Sija, sta Malevanov in Mancevič odstopila iz osebnih razlogov, svojo poslovno pot pa bosta nadaljevala izven skupine. Skupino Sij bo kot predsednik uprave še naprej vodil Andrey Zubitskiy, s čimer bo še naprej zagotovljeno nemoteno poslovanje družbe.

Malevanov je postal nadzornik družbe Sij takoj po tem, ko so Rusi preko družbe Koks prevzeli več kot 55-odstotni delež družbe leta 2007. V nadaljevanju je prevzel funkcijo člana uprave družbe za finance in ekonomiko ter namestnika predsednika uprave Antona Černiha, maja lani pa je bil imenovan tudi v nadzorni svet Perutnine Ptuj.

Ko je Černih iz uprave družbe januarja letos odstopil, je Malevanov ostal, nadzorniki, ki so za predsednika uprave imenovali dotedanjega predsednika nadzornega sveta Zubickega, pa so upravo razširili še na tretjega člana. Za člana uprave in glavnega izvršnega direktorja so imenovali še Manceviča, dotedanjega člana nadzornega sveta in direktorja za korporativno komuniciranje Sija. Mancevič je takrat iz nadzornega sveta izstopil, Zubickemu pa je mandat miroval.

Tudi Černih je januarja odstopil iz osebnih razlogov in tudi on je poslovno pot nadaljeval zunaj skupine Sij.

Skupina Sij je v prvih treh mesecih letošnjega leta v skladu s konsolidiranimi in nerevidiranimi rezultati ustvarila 256 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je 34-odstotna rast v primerjavi z enakim obdobjem lani, poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo v višini 28,3 milijona evrov pa predstavlja 16-odstotno rast. Čisti poslovni izid je znašal 7,1 milijona evrov.

Več iz rubrike