Lyft z vstopom na borzo tlakuje pot Uberju in drugim

Podobne korake, poleg Uberja, napovedujeta še platformi Pinterest in Airbnb.
Fotografija: Kalifornijski ponudnik tehnološke platforme za prevoze Lyft je danes objavil prospekt za prvo javno prodajo delnic (IPO).
Kalifornijski ponudnik tehnološke platforme za prevoze Lyft je danes objavil prospekt za prvo javno prodajo delnic (IPO).

Kalifornijski ponudnik tehnološke platforme za prevoze Lyft je danes objavil prospekt za prvo javno prodajo delnic (IPO). Z zastavljenim cenovnim razponom želi zbrati od 1,9 do 2,1 milijarde dolarjev, podjetje pa bi bilo lahko z IPO ovrednoteno na več kot 20 milijard dolarjev. Lyft s potezo tlakuje pot tekmecem, med katerimi je najbolj znan Uber.

Lyft je z danes objavljenim prospektom, v katerem cenovni razpon za delnico postavlja med 62 in 68 dolarji, začenja niz predstavitev vlagateljem, do vstopa na borzo pa naj bi po pisanju medijev prišlo v naslednjih dveh tednih.

Glede na cenovni razpon naj bi Lyft, ki bo kotiral na borzi Nasdaq, v najboljšem primeru zbral 2,1 milijarde dolarjev, vrednost podjetja pa bi po tem scenariju dosegla 23 milijard dolarjev, kar je bistveno več od 15 milijard dolarjev, na kolikor jo je vrednotilo nedavno zadnje zbiranje kapitala med vlagatelji.

Lyft s tem odpira pot podobnim IPO tekmecev, med katerimi je največji Uber, ki je vrednoten na približno 100 milijard dolarjev. Uberjev IPO naj bi sledil v kratkem, napovedujeta se še podobna koraka družbenega omrežje Pinterest in ponudniku platforme za oddajanje stanovanj v kratkotrajni najem Airbnb.

Več iz rubrike

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

aktualno

Za nekaj več kot 6,5 milijonov evrov je naprodaj celotno wellnes naselje

Pandemija koronavirusa je morda ustavila večino svetovnega trga nepremičnin, a ne na Švedskem. Za 70 milijonov švedskih kron (približno 6,6 milijona evrov) je na voljo tudi celotno naselje - Satra Br…

aktualno

Naložbena pobuda za rast in delovna mesta

Kaj imajo skupnega visokotehnološka papirnica na Finskem, ki uporablja obnovljive vire energije, 14 novih zdravstvenih domov na Irskem, posodobitev vlakovnih kompozicij v osrednji in severni Italiji …

Komentarji: