Luka Koper v nabavo električnih mostnih dvigal

Luka Koper je poleti naročila pet novih sodobnih električnih mostnih dvigal na kolesih v vrednosti skoraj 8,2 milijona evrov, ki jih bodo uporabljali na kontejnerskem terminalu. Z novimi dvigali si v Kopru poleg okolju bolj prijazne opreme obetajo tudi večjo produktivnost.
Fotografija: Igor Mali
Odpri galerijo
Igor Mali

"Gre za postopno zamenjavo starih dizelskih dvigal z novimi, ki ne povzročajo emisij v okolje, najnovejša serija teh dvigal pa bo okolju še bolj prijazna, saj bodo dvigala nadgrajena s številnimi funkcijami za pomoč upravljavcu stroja. S tem bomo, poleg trajnostno naravnanega razvoja, dosegli tudi večjo produktivnost," so še pojasnili v Luki.

Konecranesovo opremo bodo v Koper dobavili poleti prihodnje leto.


Luka Koper: Zelena luč za podaljšanje prvega pomola


Podjetje Konecranes je vodilni svetovni proizvajalec dvižne opreme Lifting Businesses, ki izpolnjuje zahteve številnih strank, med drugim za proizvodne in procesne industrijske panoge, ladjedelnice, luke in terminale. Med njihovimi produkti so dvižni sistemi za delovne postaje, mostni žerjavi, žerjavi in dvigala za delo v nevarnih okoljih, pristaniška oprema ter viličarji, izhaja iz podatkov na spletni strani družbe.

Več iz rubrike

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

aktualno

Poslujte sodobno z uporabo naprednega paketa

Digitalne storitve vsak dan znova dokazujejo, da so dobrodošla rešitev za naš natrpani vsakdan. Z njihovo pomočjo se lahko opravkov lotimo kar od doma ali med potjo; vse, kar potrebujemo, so le račun…

Komentarji: