Lufthansa odpovedala vse polete v Peking in Šanghaj

Tja ne bo mogoče leteti vse do konca februarja.
Fotografija: A Lufhansa flight attendant walks across a pedestrian crossing during a strike at the Frankfurt airport, in Frankfurt September 5, 2014. Lufthansa was counting the cost of a second pilots' strike in a week on Friday, which forced the German airline to cancel just over 200 flights from Frankfurt airport, Europe's third largest hub. REUTERS/Ralph Orlowski (GERMANY - Tags: TRANSPORT BUSINESS EMPLOYMENT SOCIETY) - GM1EA9605Q101
Odpri galerijo
A Lufhansa flight attendant walks across a pedestrian crossing during a strike at the Frankfurt airport, in Frankfurt September 5, 2014. Lufthansa was counting the cost of a second pilots' strike in a week on Friday, which forced the German airline to cancel just over 200 flights from Frankfurt airport, Europe's third largest hub. REUTERS/Ralph Orlowski (GERMANY - Tags: TRANSPORT BUSINESS EMPLOYMENT SOCIETY) - GM1EA9605Q101

Nemška letalska družba Lufthansa ter družbi iz njene skupine Swiss in Austrian Airlines so zaradi nevarnosti širjenja novega koronavirusa do konca meseca odpovedale vse polete v Peking in Šanghaj. Do izteka zimskega voznega reda 28. marca pa Lufthansa in njene družbe ne bodo letele v Nanjing, Shenyang in Qingdao, je danes sporočila Lufthansa.

Lufthansa je lete na Kitajsko do 9. februarja odpovedala že prejšnji teden, sedaj je ta ukrep podaljšala,  tuje tiskovne agencije povzema STA. Lufthansa in družbi iz njene skupine so tedensko omogočale 54 povezav Kitajske z Nemčijo, Švico in Avstrijo, sedaj pa bodo prekinile polete na celinsko Kitajsko.

Medtem pa bo skupina nadaljevala z 19 tedenskimi poleti v Hongkong, vendar bo še naprej pozorno spremljala razvoj dogodkov. "Varnost zaposlenih in potnikov je naša prioriteta," so poudarili v Lufthansi.

Doslej so že številne letalske družbe odpovedale na tisoče letov na Kitajsko, med drugim Air Canada, British Airways, Turkish Airlines, United, American Airlines, KLM, Air Fance, Qantas in Delta.

Virus je vse skupaj zahteval več kot 360 smrtnih žrtev, samo eno izven Kitajske. Okuženih je več kot 17.000 ljudi. Okužbe so zabeležili v okoli 25 državah.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: