Ljubljanska Nama končno do novega lastnika?

Najstarejša ljubljanska veleblagovnica kmalu v roke malo poznanega podjetja Ljubljanica.
Fotografija: katja kodba
Odpri galerijo
katja kodba

Nama je bila kot prva slovenska veleblagovnica ustanovljena leta 1946. Lani je bilo za družbo leto prestrukturiranja, z novo strategijo, ki temelji na razvoju in izboljšanju poslovanja trgovske in nepremičninske dejavnosti. In kmalu bo očitno dobila tudi novega lastnika.

Kot poroča Delo, bo Ljubljanica objavilo prevzemno ponudbo v 10 do 30 dneh. Kdo so bodoči lastniki? Podjetje Ljubljanica je v 100-odsotni lasti Trigala, skupnega podjetja nemške družbe za upravljanje naložb KGAL in Zavarovalnice Triglav, ki je ena od obstoječih lastnic Name. Največji lastniki - poleg Zavarovalnice Triglav so to še Adriatic Slovenica in Triglav skladi, so skušali Namo prodati že v letih 2016 in 2017, a niso prejeli nobene zavezujoče ponudbe za nakup.

Nama je najbolj zanimiva zaradi privlačne nepremičnine na Slovenski cesti v Ljubljani. V lanskih prvih devetih mesecih ustvarila sicer 10,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 2,6 odstotka manj kot v enakem obdobju predlani in 1,5 odstotka pod načrti. Ustvarila je okoli 147.000 evrov čiste izgube, potem ko je enako obdobje predlani končala z 210.000 evrov čistega dobička.

Več iz rubrike