Ljubljana naslednje dni v znamenju tedna mode

Začel se je spomladanski Ljubljanski teden mode, na katerem bodo domača in tuja oblikovalska imena v prestolnici tri dni prestavljala najnovejše modne trende. Na novi lokaciji v prostorih Viba filma bodo modnim navdušencem kreacije pokazali uveljavljeni in sveži oblikovalci, med njimi bodo tudi študenti naravoslovnotehniške fakultete.
Fotografija: Jani Ugrin
Odpri galerijo
Jani Ugrin

Ti bodo kot običajno odprli ljubljanski teden mode s prvo modno revijo ob 14. uri, v treh dneh pa se jim bodo pridružili oblikovalci iz Srbije, Hrvaške, Makedonije in Bolgarije.

Od slovenskih oblikovalcev se bodo ponovno predstavili Ana Jelinič, Simona Kogovšek, Barbara Vrbančič, Maja Štamol, Petja Zorec, David Bacali in blagovna znamka Things I Miss, ki je letos združila moči s hrvaškim Studiem Marković. Tokrat se jim bodo pridružili še Renata Bedene, blagovna znamka Patricia Pie in Tanja Uvera. Na modni reviji bo nove trende predstavil tudi ponudnik modne obutve podjetje Mass.

Drevi se bodo na modni stezi predstavili tudi oblikovalci z Beograjskega tedna mode. Kot so zapisali organizatorji, v Slovenijo pridejo vedno radi tudi zato, ker je po kreacijah beograjskih oblikovalcev v Sloveniji kar precej povpraševanja. Sodelovanje med tednoma mode se je začelo, ker so želeli prispevati k razvoju modne scene v obeh državah, s skupnim nastopom pa imajo tudi več možnosti pri širjenju na sosednja tržišča.

Zvečer se bodo slovenskim ljubiteljem mode tako predstavili LalicA, modna znamka oblikovalke Aleksandre Lalić, blagovna znamka Modle oblikovalke Vesne Kračanović, Daniela Glišić, Budislava Keković, Svetlana Jaćović, Jasmina Vujović in Ljiljana Joksović Mutić.

Več iz rubrike

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.