Letos je v Koper priplulo že 33 potniških ladij

Z današnjim prihodom potniške ladje Riviera je v letošnji sezoni v Koper priplulo že 33 potniških ladij, s katerimi je prispelo približno 40.500 potnikov. Do konca sezone sredi novembra pa v Kopru pričakujejo še dodatnih 28 ladij in nekaj manj kot 40.000 potnikov. Ladijski turisti se na kopnem vse bolj odločajo tudi za obisk zaledja.
Fotografija: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Boris Šuligoj

Poleg klasičnih destinacij, kot so Ljubljana, Lipica in Postojnska jama, gostje s potniških ladij zadnja leta tako vse bolj obiskujejo tudi koprsko zaledje, izredno priljubljena pa so tudi ostala obalna mesta, so za STA pojasnili na Mestni občini Koper.

Za velik delež potnikov pa je še vedno izredno zanimiv tudi sam Koper, saj so t.i. walking-tours po mestu še vedno eni najbolj iskanih izletov, veliko potnikov pa se odloči tudi za izlet na Bled.

Kot so poudarili na koprski občini, je danes potniški ladijski turizem tudi v našem prostoru zelo prisoten, kar pomeni, da k nam posamezni gostje pridejo tudi večkrat. Tako zanje niso zanimive samo turistično najbolj prepoznavne destinacije in točke, temveč iščejo nova doživetja in kraje, ki so relativno nepoznani in šele čakajo na odkritje.

"Prav tu je priložnost, ki se je vse bolj zavedamo in jo nameravamo v prihodnje vključiti tudi v stalno ponudbo izletov, doživetij in aktivnosti za naše goste s potniških ladij," so dodali.

Občutek glede trendov daje že hiter vpogled v ponudbo nekaterih turističnih agencij. Tako glavni ponudnik izletov za potniške ladje Koper Tours na svoji spletni strani izpostavlja pakete za ogled slovenske obale, sosednjega Trsta z gradom Miramar kot tudi za ogled rojstnega kraja ameriške prve dame Sevnice. Turistična agencija Istranka pa ponuja bolj lokalno obarvane izlete, ki vključujejo oglede solin ter slikovitih vasi v Šavrinskih hribih in pod Kraškim robom.

Več iz rubrike

Komentarji: