Lek je pred enim večjih pretresov v zgodovini

Ločitev Sandoza od Novartisa bo za Lek boleča. Ljubljanski farmacevt je vpet v poslovanje obeh.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Ljubljansko podjetje Lek, ki letos praznuje dve desetletji pod okriljem švicarskega farmacevtskega velikana Novartis, je pred enim večjih pretresov v zgodovini. Ob ločitvi Sandoza od Novartisa se namreč postavlja vprašanje, komu bo dodeljeno. Podobno kot v koncernu lahko pride do delitve tudi v Sloveniji. Delno se priprave na proces delitve že poznajo tudi Leku, a za zdaj so vse informacije še neuradne. Kaj bo od Leka ostalo po ločitvi? Kaj bo z zaposlenimi in proizvodnjami v Ljubljani, Mengšu, Prevaljah in Lendavi? Pa tudi Zakaj se Novartis in Sandoz ločujeta?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.