Lego lani po 13 letih prvič s padcem prihodkov

Danski Lego je lani zabeležil 35 milijard kron (4,7 milijarde evrov) prihodkov od prodaje, kar je osem odstotkov manj kot leta 2016. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je podjetje v družinski lasti padec prihodkov zabeležilo prvič v 13 letih. V Legu so leto 2017 opisali kot leto izzivov, s poslovnimi rezultati pa niso zadovoljni.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

V Legu so se lani soočali s številnimi izzivi, zlasti v Evropi in Severni Ameriki, ki zanje predstavljata ključni tržišči. Zabeležili so tudi padec čistega dobička, ki se je lani ustavil pri 7,8 milijarde kron (1,05 milijarde evrov), medtem ko so ga leta 2016 zabeležili v višini 9,4 milijarde kron.

Izvršni direktor Lega Niels B. Christiansen je ob objavi poročila dejal, da s poslovnimi rezultati niso zadovoljni. Padec prihodkov so zabeležili tako v Severni Ameriki kot v Evropi, a so v podjetju prepričani, da lahko trend obrnejo. Močan potencial vidijo na kitajskem trgu, kjer so lani zabeležili dvomestno rast prihodkov, še poroča dpa.

Lego namerava v luči naporov po vstopu na nove trge na Srednjem vzhodu in Afriki konec letošnjega leta odpreti pisarno v Dubaju. Podjetje je sicer konec lanskega leta zaposlovalo okoli 17.500 ljudi, kar je 1400 manj v primerjavi s koncem leta 2016.

Več iz te teme:

Več iz rubrike