Lastni razvoj prinaša konkurenčno prednost

Cilj razvoja lastnih integriranih vezij je obvladovanje ključne tehnologije in še boljše odgovarjanje na potrebe strank.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Tehnološko podjetje RLS Merilna tehnika, ki izdeluje senzorje pomika in zasuka za robotsko industrijo, je v zadnjih dveh letih naredilo pomembne korake pri obvladovanju svoje ključne tehnologije – samostojno razvijajo in načrtujejo mikročipe, ki jih za svoje delovanje potrebujejo njihovi izdelki.

Podjetje s sedežem v Komendi, v katerem je polovični lastnik mednarodna tehnološka korporacija Renishaw, ima 270 zaposlenih, od katerih jih približno 40 odstotkov deluje v razvoju in tehnologiji. V začetku leta 2022 so ustanovili lastno skupino za razvoj integriranih vezij, ki ima trenutno deset članov.

»V tem projektu vidimo tri pomembne prednosti. Najpomembnejša je, da z razvojem lastnih čipov razvijamo svojo jedrno tehnologijo. Ta nam omogoča, da smo boljši od konkurence oziroma od kakšnih podobnih čipov, ki so komercialno dosegljivi na trgu,« je pojasnil Matija Novak, namestnik direktorja.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike