Kupujete stanovanje v Kopru? 164 jih je na voljo.

STA
Arhiv DUTB

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo v petek začela z dnevi odprtih vrat za prodajo skupno 164 stanovanj v poslovno-stanovanjskem objektu Koprska vrata. Vsakemu stanovanju pripadata dve parkirni mesti in shramba, cene pa se gibljejo med 2000 in 2600 evrov na kvadratni meter. 

Kompleks Koprska vrata bo DUTB tržila pod geslom Morje udobja, kar ponazarja zanimivo lokacijo ter sodobno in udobno gradnjo, je na današnji novinarski konferenci navedel vodja upravljanja stanovanjskega portfelja Žiga Pfeifer.

Med stanovanji je največ garsonjer oz. enosobnih stanovanj, ki so primerna za takojšnji prevzem in bivanje, poleg tega bo DUTB nudila tudi jamčevalni rok za odpravo skritih napak. Najcenejše stanovanje je na voljo za okoli 100.000 evrov, najdražje pa za dobrih 250.000 evrov, povprečno pa se cene gibljejo okoli 150.000 evrov. Cene vključujejo davek.

Po Pfeiferjevih besedah je zanimanje veliko, saj so prejeli več kot 400 rezervacij za oglede. Dnevi odprtih vrat se začenjajo v petek, ogledi pa bodo možni vse do 26. maja.

Poleg stanovanj bodo v okviru kompleksa prodajali tudi za več kot 2000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki pa niso dokončani, prodajali pa se bodo od okoli 1000 evrov na kvadratni meter.

DUTB je sicer lani uspel prodati za 44 milijonov evrov nepremičnin. Direktor za upravljanje nepremičnin Andrej Lazar je ocenil, da gre za dobre rezultate, razlog za slabše rezultate v primerjavi z letom 2017 pa je pripisal prodaji paradnih projektov Celovški dvori in Nokturno v predlanskem letu.

DUTB ima ob tem še za okoli 200 milijonov evrov nepremičnin, načrti za letošnje leto pa so ponovno ambiciozni. Lazar tako računa, da bodo uspeli doseči podoben znesek od prodaj kot v letu 2018, veliko pa bo odvisno prav od projekta Koprska vrata, ki ga na DUTB v celoti ocenjujejo na 25 milijonov evrov.
Več iz rubrike