"Kripto Kitajska": Po prepovedi uporabe tudi prepoved rudarjenja?

Kitajska vlada je lansko jesen prepovedala uporabo in nakupovanje kriptovalut, sedaj pa razmišljajo tudi o prepovedi rudarjenja le-teh na njihovem ozemlju. Morebitna prepoved bo zamajala tla celotnega sektorja.
Fotografija: Računalnik, ki ga uporabljajo za rudarjenje kriptovalut. Hong Kong, Kitajska. Foto REUTERS
Odpri galerijo
Računalnik, ki ga uporabljajo za rudarjenje kriptovalut. Hong Kong, Kitajska. Foto REUTERS

Spomnimo, na Kitajskem je pridobljenih večji del vseh kriptovalut na svetu, določeni strokovnjaki ocenjujejo, da so tam ustvarjene skoraj tri četrtine vseh kriptovalut.

Na odločitev, da bi prepoved stopila v veljavo še letos, vpliva predvsem izjemno visoka poraba električne energije, kar povzroča vedno manj zdravo okolje za prebivalce.
Prav poraba električne energije je tisti faktor, ki meče negativno sliko na celotno dejavnost.

Na spletni strani Techcrounch zapišejo, da jih pogovori o prepovedi zaenkrat še ne skrbijo preveč, ker so na Kitajskem že leta 2006 precej sektorjev opredelili za nezaželene, pa jih v letu 2019 kar še niso eliminirali, zato predvidevajo, da se lahko podobno tudi s to idejo.
 

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: