"Kripto Kitajska": Po prepovedi uporabe tudi prepoved rudarjenja?

Kitajska vlada je lansko jesen prepovedala uporabo in nakupovanje kriptovalut, sedaj pa razmišljajo tudi o prepovedi rudarjenja le-teh na njihovem ozemlju. Morebitna prepoved bo zamajala tla celotnega sektorja.
Fotografija: Računalnik, ki ga uporabljajo za rudarjenje kriptovalut. Hong Kong, Kitajska. Foto REUTERS
Računalnik, ki ga uporabljajo za rudarjenje kriptovalut. Hong Kong, Kitajska. Foto REUTERS

Spomnimo, na Kitajskem je pridobljenih večji del vseh kriptovalut na svetu, določeni strokovnjaki ocenjujejo, da so tam ustvarjene skoraj tri četrtine vseh kriptovalut.

Na odločitev, da bi prepoved stopila v veljavo še letos, vpliva predvsem izjemno visoka poraba električne energije, kar povzroča vedno manj zdravo okolje za prebivalce.
Prav poraba električne energije je tisti faktor, ki meče negativno sliko na celotno dejavnost.

Na spletni strani Techcrounch zapišejo, da jih pogovori o prepovedi zaenkrat še ne skrbijo preveč, ker so na Kitajskem že leta 2006 precej sektorjev opredelili za nezaželene, pa jih v letu 2019 kar še niso eliminirali, zato predvidevajo, da se lahko podobno tudi s to idejo.
 

Več iz rubrike

aktualno

David Zappe, Pivovarna Laško Union: V krizi čudeže delajo zavzeti zaposleni

Tudi v krizni situaciji je treba ohraniti hladno glavo, hkrati pa biti odprt za disruptivne ideje. Izredni časi zahtevajo izredne pristope.

aktualno

Cel svet stoji, gradbinci pa se držijo rokov

Medtem ko zaposleni geodetske uprave in upravnih enot ostajajo doma, delavci na gradbiščih lovijo roke.

aktualno

Trump se je motil, a tega ne prizna

Sprva je koronavirus označil za demokratično žalitev, ga poimenoval »kitajski virus«, nato pa napovedal, da bo »čudežno« izginil, ko se bo ozračje segrelo.

aktualno

70 odstotkov minimalne plače, ne bo ustavilo zapiranja espejev

Prof. dr. Črt Kostevc: Država je razvezala mošnjiček in naredila nekaj smelih potez pri reševanju najbolj ogroženih, a bojim se, da to ne bo zadržalo toka.

Komentarji: