Kriminalisti preiskujejo sum davčne utaje pri uvozu luksuznih avtomobilov

Kriminalisti danes na območju več policijskih uprav - Novo mesto, Ljubljana, Kranj, Celje in Nova Gorica - izvajajo hišne preiskave pri odkrivanju gospodarskih kaznivih dejanj.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Preiskave vodi novomeška policijska uprava, kjer so potrdili, da potekajo hišne preiskave, več podrobnosti - tudi o številu osumljenih, morebitnih pridržanih in preiskovanih kaznivih dejanjih - pa zaenkrat zaradi operativnih razlogov ne morejo podati.

Po poročanju spletnega portala Siol preiskujejo sume davčne utaje, med drugim pri uvozu avtomobilov višjega cenovnega razreda. Obiskali so menda tudi podjetnika Roka Furlana.

Siol poroča, da naj bi kriminalisti obiskali tudi Furlana, ki je bil glavni dobavitelj betona pri gradnji športnega kompleksa Stožice. Furlan za portal ni bil dosegljiv, njegov oče pa je pojasnil, da je »na razgovoru«.

Za plovili zdaj še vozila?

Proti Furlanu, ki je v osebnem stečaju, v drugi zadevi sicer poteka tudi sojenje zaradi utaje 634.443 evrov davka na dodano vrednost pri uvozu sedmih luksuznih plovil v Slovenijo. Obtoženi naj bi davek utajili z uvozom sedmih motornih plovil v Slovenijo, vrednih od dobrih 300.000 evrov do slabih 900.000 evrov.

Poleg njega naj bi bila policija po poročanju portala tudi pri podjetniku Tomažu Stoparju, ki je v preteklosti trgoval z vrednostnimi papirji.

Več iz rubrike

aktualno

Je bogatašem dovoljeno dirkati po nemških cestah?

Kratek film, ki je bil objavljen na družbenih omrežjih, je te dni znova podžgal debato o zakonsko neomejeni hitrosti motornih vozil na nemških avtocestah.

aktualno

Prejemnik priznanja za življenjsko delo za management je Igor Mervič

Igor Mervič je prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2021. Priznanje bo prejel danes na srečanju Združenja Manager.

aktualno

Hrvaško podjetje Plan Radar od vlagateljev pridobilo 69 milijonov

Naložba sodi v financiranje serije B in bo podjetju pomagala nadaljevati pot globalne širitve, usmerjene predvsem na oddaljene trge.

aktualno

Slovenski proizvajalec sladoledov Leone krepi prisotnost v tujini

Družba Incom s sedežem v Ajdovščini ima za sabo uspešno leto. Zdaj načrtuje krepitev proizvodnje in širitev na tujih trgih.

Komentarji: