Kot nosilca dogovora o viziji gospodarstva do leta 2030 vidim premiera

Generalni direktor GZS o ukrepih zaradi energetske draginje, zelenem prehodu industrije in potrebnem pogovoru, kakšno gospodarstvo si želimo.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Predstavniki vlade so v minulih dneh napovedali nekatere ukrepe za pomoč gospodarstvu, denimo čakanje na delo ter zamejitev drobnoprodajnih cen elektrike in plina za srednje in velike porabnike. Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Aleš Cantarutti pravi, da morajo biti ukrepi jasni čim prej, da bodo podjetja lahko načrtovala poslovanje v prihodnjem letu. Ob tem pa dodaja, da je zdaj pravi čas, da v državi dosežemo široko soglasje, tudi s sindikati in okoljevarstveniki, kakšno gospodarstvo želimo imeti do leta 2030. Kot nosilca te vizije vidi predsednika vlade Roberta Goloba.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Delovna skupina predlaga nacionalnega prevoznika po modelu javno-zasebnega part…

Ministrica za infrastrukturo bo predlagala vladi, naj ministrstvu podeli mandat za iskanje rešitev za ustanovitev novega letalskega prevoznika

Hrvaška podjetja so lani povečala prihodke za 77 odstotkov

Tudi dobički, ki so podlaga za državni davek od dobičkov, so občutno višji.

Deželna banka lani z več kot osmimi milijoni dobička

Banka, skoraj v celoti v slovenski lasti, »želi povezati izjemno bogat in obetaven agrikulturno-trgovsko-finančni ekosistem, ki ga tradicionalno pokriva«.

Povprečna inflacija v evrodeželi zdrsnila na 6,1 odstotka

Slovenija je po letni rasti cen za tretjino nad evrskim povprečjem, razlike v stopnjah inflacije med državami so še naprej velike, kažejo podatki Eurostata.