Končno: Redna avtobusna linija do letališča v Trstu

Nomago z 22. aprilom dodatno razširja hitre povezave in odpira novo linijo do letališča v Trstu. Po letališčih v Benetkah, Trevisu in Ljubljani gre za četrto letališče.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

S shuttlom Nomago so v dobrih treh mesecih opravili že okoli 1,4 milijona potniških kilometrov, povedo iz podjetja. "Glede na trenutne trende bomo v prvih šestih mesecih letošnjega leta s shuttle povezavo do letališč v Benetkah, Trevisu, Trstu in Ljubljani prepeljali več potnikov kot v celotnem lanskem letu," ocenjuje Marjan Beltram, izvršni direktor za turizem in storitve mobilnosti v družbi Nomago.


Visoko rast števila prepeljanih potnikov Beltram pripisuje predvsem uvedbi premium in družinskih vozovnic, med ključnimi prednostmi shuttla Nomago pa so tudi vnaprej znane ure odhodov in prihodov ter možnost nakupa vozovnice prek spleta.

Prav tako so izračunali, da je zaradi neposredne povezave z letališči na cestah 30.000 osebnih vozil manj. Če bi ta vozila postavili enega za drugim, bi nastala kolona od Ljubljane do Portoroža.


Avtomobil v Sloveniji sicer ostaja cestni kralj, a morda smo priča odvijanju avtobusne resanse. Več o tem preberite TU.


 

Več iz rubrike