Koliko denarja dajo Španci za poročno darilo?

Ker je vse bolj pogosto poročno darilo enostavna lična kuverta z denarjem tako pri nas kot drugod v tujini, smo presenečeno ugotovili, da imajo v Španiji, kljub temu da so bili še nekaj let v hudi gospodarski krizi, precej visoke standarde za poročna darila, ki jih mladoporočenci pričakujejo od gostov.
Fotografija: Svatje na španskih porokah porabijo kar precej denarja. Foto Pexels
Odpri galerijo
Svatje na španskih porokah porabijo kar precej denarja. Foto Pexels

V Španiji znaša okviren strošek posameznega gosta 169 evrov in potemtakem stane poroka v njihovem glavnem mestu nekaj manj kot 25 tisoč evrov, na severu Španije (Asturias, Baskija in Navarra) pa se znesek še dodatno poveča nekje do 30 tisoč evrov.

Zanimivo je, da je v mednarodni raziskavi moč zaznati, da je le dobra tretjina mladoporočencev zadovoljna z višino zneska, ki ga dobijo v dar, in zato so v španskem časopisu El Pais zapisali »navodila«, koliko naj svatje pospravijo v kuverto za poročno darilo. Rezultati so presenetljivi.
  • Če se poroči kdo iz ožje družine (sem so všteti tudi bratranci, sestrične, tete in strici), je minimalni znesek 500 evrov na par. Da bi zadostili potrebe para, pa priporočajo nekje do 1000 evrov na par, nikakor pa ne manj od 250-300 evrov na osebo.
  • Če se poroči Špančev najboljši prijatelj, naj mu le-ta podari znesek iste višine kot ožji družinski člani.
  • V primeru, da se poroči daljni sorodnik, prijatelj ali sodelavec pa je potrebno podariti najmanj 150 evrov na osebo.
  • Ob tem v časniku svetujejo, naj svatje za vsakega otroka, ki pride na poroko, dodajo po 100 do 150 evrov.

Več iz rubrike

aktualno

Pokojnine se bodo dodatno uskladile

V veljavo je stopila pokojninska novela, po kateri se bodo pokojnine dodatno uskladile. Kaj to pomeni za upokojence?

aktualno

Spremembe pri igrah na srečo pripravljene na potrditev

Pripravljen je predlog novele zakona o igrah na srečo, ki med drugim prinaša delno liberalizacijo tega področja ter spremembe pri dodeljevanju koncesij.

aktualno

World Economic Forum: EU o mikročipih, Rusiji in zaupanju

Na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) sta o namerah Evropske unije in Nemčije spregovorila predsednica Evropske komisije in novi nemški kancler.

aktualno

World Economic Forum: Dostopnost do interneta za revnejše države

Veterani iz industrije so na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) razpravljali o dostopnosti do interneta za revnejše države.

Komentarji: