Kolektor prevzel italijanskega konkurenta Microtel

Kolektor je s prevzemom Microtela, ki ustvarja 45 milijonov evrov prihodkov, korak bliže cilju: milijardi prihodkov do leta 2020.
Fotografija: Blaž Samec
Odpri galerijo
Blaž Samec

Idrijski koncern Kolektor nadaljuje iskanje prihodnje rasti tudi skozi prevzemne aktivnosti, ki so podpora vlaganjem v organsko rast. Z današnjim podpisom pogodbe je postal lastnik italijanske skupine Microtel Group, ki ustvarja dobrih 45 milijonov evrov letnih prihodkov in ima hkrati okoli 350 zaposlenih. Svoja proizvodna podjetja, v katerih proizvaja elektronske module in senzorje, ima v Italiji (Microtel) in Nemčiji (Siegert electronic). Pri tem ima tudi dve predstavništvi, eno v Franciji, drugo na Kitajskem.

Kolektor je s prevzemom še korak bliže viziji, da se do leta 2020 približa milijardi evrov letnega prometa. »S prevzemi pridobivamo nove tehnologije in kompetence, iščemo sinergije z obstoječimi programi ter tako izboljšujemo vrednost naše ponudbe do kupcev,« so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da bodo z nakupom družbe Microtel okrepili in dopolnili produktni portfelj programa elektronika in pogoni, ki deluje znotraj poslovne divizije Komponente in sistemi v mobilnosti. »S prevzemom bomo postali eden od najpomembnejših ponudnikov tovrstnih komponent in sistemov v Evropi in svetu,« so poudarili.

Microtel Group se ukvarja s proizvodnjo specialne elektronike in senzorike na podlagi tehnologije izdelave tiskanih vezij na keramiki. Ključno za Kolektor je, da je Microtelu na podlagi te tehnologije uspelo razviti tlačne in kombinirano tlačno-temperaturne senzorje, ki jih že vrsto let uspešno dobavljajo tudi avtomobilski industriji. »Prav na tem področju vidimo veliko sinergij z našimi programi ter največjo dodano vrednost akvizicije,« so dejali v Kolektorju.

Več iz rubrike

Komentarji: