Knauf Insulation zgradil Experience Center

Vodilni mednarodni proizvajalec izolacijskih materialov Knauf Insulation je znotraj svojega obstoječega proizvodnega kompleksa v Škofji Loki zaključil z investicijo v izgradnjo novega izobraževalno-demonstracijskega centra.Gre za prvo novogradnjo v Sloveniji, ki je certificirana po nemškem standardu za trajnostno gradnjo DGNB.
Fotografija: MIRAN KAMBIČ
Odpri galerijo
MIRAN KAMBIČ

Knauf Insulation Experience Center, ki obsega 832 metrov bruto površine, bo namenjen predstavitvi in informiranju izvajalcev in kupcev o najsodobnejših konceptih trajnostne gradnje, učinkovitih izolacijskih rešitvah, zelenih strehah ter drugih trajnostnih gradbeno izolacijskih rešitvah. V centru bodo potekala tudi predavanja in delavnice s praktičnimi prikazi učinkovitosti.

Objekt temelji na okoljski, ekonomski in družbeno-kakovostni premisi, kar jim omogoča tudi nižje stroške in optimizacijo procesov pri obratovanju.

Center bo prejel tudi oznako Active House, saj gre za objekt, ki bo opremljen s skrbno izbranimi materiali, z izkoriščanjem obnovljivih virov energije pa bo zmanjšan vpliv stavbe na okolje.

 

 

Več iz rubrike