Kmalu: Online konferenca za vse, ki želijo soustvarjati drugačen svet

Že čez nekaj dni, 8. in 9. oktobra, se bo odvila online konferenca World of Synergy Confluence, na kateri boste lahko prisluhnili navdihujočim govorcem.
Fotografija: World of Synergy Confluence 2019. FOTO: Siniša Kanižaj / Eventnika
Odpri galerijo
World of Synergy Confluence 2019. FOTO: Siniša Kanižaj / Eventnika

Letos se je spremenilo veliko, a entuziazem ekipe World of Synergy ostaja. Še vedno zavzeto soustvarjajo svet sinergij, ki se je iz načrtovane konference v marcu razširil v sotočje idej, tokov, energije, ljudi, ki želijo soustvarjati drugačen svet. Nosilna tema letošnjega leta je »response-ability«, sposobnost kreiranja ustvarjalnega odziva.

World of Synergy Confluence 2019. FOTO: Siniša Kanižaj / Eventnika
World of Synergy Confluence 2019. FOTO: Siniša Kanižaj / Eventnika
Do sedaj je bila izvedena že svetovna premiera online srečanja Beyond s Patrickom Cowdnom, Katarina Veselko nam je predala spoznanja o ranljivosti in pogumu, sledila je svetovna premiera modela ekocivilizacije Violete Bulc, prvi online pogovor Nilime Bhat in Vijaya Bhata, niz petih online srečanj pa je zaključila Marjeta Novak z umetnostjo postavljanja vprašanj za kreiranje prihodnosti.

Sotočje idej, energij in ljudi bo doseglo svoj vrhunec s hibridnim dogodkom, ki bo potekal 8. in 9. oktobra 2020 v virtualni obliki. Z nami bodo Nora Bateson, Jeremy Lent, Violeta Bulc, Vijay Bhat, Nilima Bhat in še pet izjemnih gostov. Dogodek bo prvi dan potekal izključno v virtualni obliki, medtem ko se bo 50 obiskovalcev iz Slovenije drugi dan zbralo v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju, preostali pa bodo predavanje lahko spremljali prek spleta.

World of Synergy Confluence 2019. FOTO: Siniša Kanižaj / Eventnika
World of Synergy Confluence 2019. FOTO: Siniša Kanižaj / Eventnika
Smisel dogodka je v povezovanju različnih skupnosti in širjenju zaznavanja, perspektive, potenciala in možnosti. Vabljeni ste vsi tisti, ki si prizadevate za razvijanje svojih osebnih in kolektivnih vodstvenih sposobnosti; ki si želite navdihovati in biti navdahnjeni. Izjemne tematike vas bodo spodbudile k preučevanju različnih možnosti, ki se vam ponujajo v vašem življenju, organizaciji in svetu, v katerem živimo.

Časovnica dogodka


8. oktober 2020 (izključno prek spleta)
16:30 – 20:30
  • DATA dialogue (Nora Bateson in Ina Kukovič Burovnik): Pogovor o podatkih; kako jih uporabljamo v kontekstu sprejemanja odločitev;
  • CIVILIZATION dialogue (Jeremy Lent in Matej Delakorda): Izzivi, s katerimi se kot ljudje srečujemo v današnjih časih, zahtevajo nove oblike organizacije in sodelovanja.
9. oktober 2020 (v živo in prek spleta)
9:30 – 19:00
  • PRESENCE dialogue (Vijay in Nilima Bhat, Milan Hosta in Matej Delakorda): Kako narediti korak naprej k pogumu in zavedanju;
  • FUTURE dialogue (Sonja Špoljarić, Tanja Subotić Levanič in Marjeta Novak): Prakse in modeli, ki nam lahko pomagajo, da se pomaknemo naprej;
  • INTEGRATION dialogue (Mateja Panjan in Marjeta Novak): Pregled znanja, ki so ga obiskovalci odnesli od konference in napotki, kako vpoglede in ideje uporabiti v skupnosti, v kateri živimo.

Več iz rubrike