Kitajska trgovina na drobno prehitela ameriško

Kitajska trgovina na drobno naj bi letos prehitela ameriško, kaže ta teden objavljena raziskava družbe Emarketer. Vrednost trgovine na drobno na Kitajskem naj bi dosegla 5640 milijard dolarjev, v ZDA pa 5530 milijard dolarjev. Potrošnja v kitajskih trgovinah naj bi se letos okrepila za 7,5 odstotka, v ameriških pa za 3,3 odstotka.
Fotografija: Alibaba _ Foto Reuters
Odpri galerijo
Alibaba _ Foto Reuters

"V zadnjih letih smo na Kitajskem priča rasti prihodkov, srednji sloj pa raste," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP rezultate raziskave komentirala direktorica družbe Monica Peart.
Na Kitajskem opažajo predvsem hitro rast spletne trgovine, ki naj bi letos narasla za 30 odstotkov na 1990 milijard dolarjev. To pomeni, da bodo Kitajci 35 odstotkov vseh nakupov letos opravili na internetu. V ZDA naj bi ta delež dosegel 10,9 odstotka.
Velik delež spletne prodaje na Kitajskem sicer odpade na spletnega trgovca Alibabo, ki je imel lani v drugem največjem svetovnem gospodarstvu 53,3-odstotni tržni delež.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: