Kitajci trdijo, da imajo spidermanovske drone

»Ujet v mrežo, lahko sovražni dron tudi strmoglavi,« je zapisala kitajska vojska na svoji spletni strani. Tako je, Kitajci pravijo, da so razvili dron, ki lahko onemogoči in strmoglavi ostale drone, namera bi menda uspela celo z manjšim letalom.
Fotografija: Droni, ki so lahko tudi orožje. (Fotografija je simbolična) Foto: Pixabay
Droni, ki so lahko tudi orožje. (Fotografija je simbolična) Foto: Pixabay

Raziskovalci v zračni industriji na Kitajskem so naredili dron, ki lahko v drug leteči predmet vrže kar 16 kvadratnih metrov veliko mrežo, s katero lahko strmoglavi sosednji leteči predmet. Projekt je v teku skupaj s sodelovanjem kitajske vojske in je namenjen za obrambo pred manjšimi, počasnimi in nizkoletečimi možnimi tarčami, poroča ameriški CNN.

To je že druga kitajska inovacija v zadnjem času kar se tiče dronovskega repertoarja. Prejšnja je bila, da lahko skupina dronov leti v pravi vojaški formaciji in lahko zazna druge leteče objekte in celo vanje od blizu strelja.

Kitajci ostajajo vodilni v razvoju in inovacijah tudi, kar se tiče dronov, še posebej prednjačijo v izdelavi (in prodaji) manjših, nizkocenovnih dronov, ki jih recimo na spletnem mestu aliexpress ob doplačilu carine lahko naročimo tudi v Slovenijo.

Več iz rubrike

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

aktualno

Za nekaj več kot 6,5 milijonov evrov je naprodaj celotno wellnes naselje

Pandemija koronavirusa je morda ustavila večino svetovnega trga nepremičnin, a ne na Švedskem. Za 70 milijonov švedskih kron (približno 6,6 milijona evrov) je na voljo tudi celotno naselje - Satra Br…

aktualno

Naložbena pobuda za rast in delovna mesta

Kaj imajo skupnega visokotehnološka papirnica na Finskem, ki uporablja obnovljive vire energije, 14 novih zdravstvenih domov na Irskem, posodobitev vlakovnih kompozicij v osrednji in severni Italiji …

aktualno

STRIPONOMIJA - Bruto Domači Proizvod

Dr. Jure Stojan in dr. Horowitz približujeta bralcem Sveta kapitala aktualna dogajanja skozi duhovit in intelektualno dognan žanr.

Komentarji: