Kitajci trdijo, da imajo spidermanovske drone

»Ujet v mrežo, lahko sovražni dron tudi strmoglavi,« je zapisala kitajska vojska na svoji spletni strani. Tako je, Kitajci pravijo, da so razvili dron, ki lahko onemogoči in strmoglavi ostale drone, namera bi menda uspela celo z manjšim letalom.
Fotografija: Droni, ki so lahko tudi orožje. (Fotografija je simbolična) Foto: Pixabay
Odpri galerijo
Droni, ki so lahko tudi orožje. (Fotografija je simbolična) Foto: Pixabay

Raziskovalci v zračni industriji na Kitajskem so naredili dron, ki lahko v drug leteči predmet vrže kar 16 kvadratnih metrov veliko mrežo, s katero lahko strmoglavi sosednji leteči predmet. Projekt je v teku skupaj s sodelovanjem kitajske vojske in je namenjen za obrambo pred manjšimi, počasnimi in nizkoletečimi možnimi tarčami, poroča ameriški CNN.

To je že druga kitajska inovacija v zadnjem času kar se tiče dronovskega repertoarja. Prejšnja je bila, da lahko skupina dronov leti v pravi vojaški formaciji in lahko zazna druge leteče objekte in celo vanje od blizu strelja.

Kitajci ostajajo vodilni v razvoju in inovacijah tudi, kar se tiče dronov, še posebej prednjačijo v izdelavi (in prodaji) manjših, nizkocenovnih dronov, ki jih recimo na spletnem mestu aliexpress ob doplačilu carine lahko naročimo tudi v Slovenijo.

Več iz rubrike