Kdo vse želi Kitajski izdati račun za gospodarsko škodo zaradi koronavirusa?

Strokovnjaki so izračunali, da bi sedem vodilnih gospodarstev (G7) na svetu, lahko  zahtevalo odškodnino v višini 3,2 trilijona funtov.
Fotografija: Strokovnjaki trdijo, da trenutni trendi kažejo, da bo Kitajsko kriza zaradi geopolitičnega položaja še bolj utrdila in da bo močnejša v primerjavi z ZDA. FOTO: REUTERS/Tyrone Siu.
Odpri galerijo
Strokovnjaki trdijo, da trenutni trendi kažejo, da bo Kitajsko kriza zaradi geopolitičnega položaja še bolj utrdila in da bo močnejša v primerjavi z ZDA. FOTO: REUTERS/Tyrone Siu.

Več iz rubrike

aktualno

V planinskih kočah naval Slovencev z boni, tujcev le peščica

Oskrbniki planinski koč letos tožijo o manjšem obisku gora in manj nočitvah kot pretekla leta. Upad je 25-odstoten, ponekod v visokogorju celo 50-odstoten.

aktualno

Nova katastrofa za kitajsko gospodarstvo

Hude poplave so uničile na tisoče hektarjev kmetijskih zemljišč na Kitajskem. Kmetje so utrpeli ogromno škodo, ko so padavine uničile pridelke riža, soje in koruze, piše CNN.

aktualno

Strah pred globalno revščino

Po napovedi številnih mednarodnih finančnih institucij bo ta kriza dosti globlja, kot je bila finančna 2008–2009. Za revne države so posledice virusa lahko katastrofalne: več kot tridesetim drž…

aktualno

Volkswagen v rdeče številke potegnil tudi Porsche

Milijardna izguba avtomobilskega koncerna Volkswagen je v rdeče številke pripeljala tudi njegovega največjega lastnika, družbo Porsche Automobil Holding.

Komentarji: