Kdo bo nasledil Franceta Arharja?

Danes se bo sestal nadzorni svet Združenja bank Slovenije, da bo izbral novega direktorja združenja, ki bo na tem položaju zamenjal Franceta Arharja.
Fotografija: Leon Vidic
Odpri galerijo
Leon Vidic

Po petih letih se od položaja direktorja stanovskega združenja bank, hranilnic in lizinških družb poslavlja nekdanji guverner Banke Slovenije France Arhar. Mandat naj bi se mu iztekel mesec dni nazaj, so mu ga podaljšali do konca junija, ko se bo g. Arhar tudi upokojil.

Novi direktor bo imenoval za petletni mandat z možnostjo ponovnega imenovanja. Največ možnosti za prevzem funkcije bi imela nekdanja viceguvernerka Banke Slovenije Stanislava Zadravec Caprirolo.

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.