Kdaj bo FURS vrnil dohodnino?

Le še nekaj dni in preveč plačana dohodnina se bo znašla na računih zavezancev. Izteka pa se čas tudi za tiste, ki odločbe še niso prejeli in je tudi še niso sami vložili.
Fotografija: Leon Vidic
Odpri galerijo
Leon Vidic

Rok za vračilo dohodnine je 30. junij. A ne bo potrebno vsem čakati do takrat. FURS je namreč že pred časom napovedal, da bodo zavezanci, ki so olajšavo za vzdrževane družinske člane uveljavljali preko spletne aplikacije eDavki, vračila dohodnine deležni že prej - denar se bo na njihovih računih znašel že jutri, v torek, 24. julija 2018.

Bliža pa se tudi rok za tiste, ki informativnega izračuna sploh niso prejeli, pa so v preteklem letu imeli dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino. Vsi ti morajo dohodninsko napoved vložiti sami, in sicer najpozneje do konca tega meseca, torej do 31. julija 2018. Napoved vložijo na finančnem uradu, v katerem so v času vložitve napovedi vpisani v davčni register.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: