Kandidat za šefa Luke Koper je Andrej Božič

Andrej Božič, nekdanji generalni direktor Steklarne Hrastnik, je kandidat za predsednika uprave Luke Koper. O tem je danes prvi poročal Planet TV, in formacijo pa je potem za Delo potrdilo več virov.
Fotografija: Jure Eržen
Odpri galerijo
Jure Eržen

Iz Steklarne Hrastnik so kasneje sicer sporočili, da »Božič ni v nobenem uradnem postopku za prevzem funkcije predsednika uprave Luke Koper«, ostale špekulacije pa da težko komentirajo.

Po informacijah Dela pa se kot kandidat za člana uprave Luke omenja direktor Ferspeda Metod Podkrižnik.

Božič je bil do avgusta letos generalni direktor Steklarne Hrastnik, zatem pa je nastopil funkcijo predsednika divizije Steklo, odgovoren je za strateški razvoj Skupine Steklarna Hrastnik.

Kot je znano, bodo na izredni skupščini 28. decembra odločali o nezaupnici predsedniku uprave Dragomirju Matiću ter članoma uprave Ireni Vincek in Andražu Novaku, 29. decembra pa se bo sestal nadzorni svet in obravnavali »posledice« skupščine. Točko predlaga NS zaradi ugotovitev posebne revizije poslov Luke z izvajalci pristaniških storitev (IPS), ki je ugotovila nepravilnosti in izpostavljenost visokim tveganjem pri delovanju družbe, predvsem na področju sodelovanja z IPS.

Več iz rubrike