Kam so se zatekli vlagatelji pred severnokorejsko jedrsko grožnjo?

Azijski vlagatelji so se v odziv na severnokorejske jedrske poskuse zatekli v naložbe, ki tradicionalno veljajo za varne.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Japonski jen, zlato in obveznice so v ponedeljkovem trgovanju na azijskih borzah pridobili na vrednosti. Kot poroča Reuters, so se vlagatelji na tak način odzvali na odmevni jedrski poskus Pjongjanga in na napoved, da se pripravlja nova izstrelitev balistične rakete.

Rožljanje Severne Koreje z orožjem je vodja analitikov v azijski podružnici banke ING Rob Carnell primerjal z slabo grozljivko. Ob tem pa je spomnil, da se je regija v podobnem položaju znašla že večkrat in zadeve so se po prvotnem razburjenju hitro umirile, kar je po njegovi oceni lahko dobra nakupna priložnost za vlagatelje z močnimi živci.

 

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: