Kaj so jedli na vrhu G7

Predstavniki skupine sedmih najrazvitejših držav sveta G7, ki se od petka mudijo na dvodnevnem vrhu v kanadski provinci Quebec, obedujejo lokalne dobrote. Med drugim njihov jedilnik sestavljajo prepeličja jajca, govedina, jastog, postrvi, lokalnih sestavin pa ne manjka niti v sladicah, poročajo kanadski mediji.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Petkovo kosilo je sestavljala arktična postrv z labradorskim čajem ter ajdova solata z rdečim jabolkom in rabarbaro. Voditelji držav so nato okusili tudi lokalno teletino, posladkali pa so se s sladico s sibirskimi borovnicami ter žafranovo kremo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zvečer so nato večerjali v restavraciji Black Bear Cottage, kjer jim je osebje med drugim postreglo račje prsi, jastogov rep in govedino. Sladico pa so sestavljali listi javora na francoskem rogljičku, sladoled iz pinjenca in maline.

Lokalnih dobrot ne bo manjkalo tudi na današnjem sklepnem kosilu, ko bodo med drugim obedovali paradižnikovo juho s sivko, solato rdeče pese, klubske sendviče, sirove kroglice s prepeličjimi jajci in tiramisu.

Udeleženci vrha G7 so ob obrokih pili in okušali tudi lokalno vino iz pokrajin Ontario, Britanska Kolumbija in Nova Škotska.

Več iz te teme:

Več iz rubrike