Kaj morate spremljati ta teden?

Nov teden prinaša precej zanimivih dogodkov na področju financ, gospodarstva in politike. Česa ne smete zamuditi, če želite ostati v koraku s časom?
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Danes se bosta v Parizu srečala predsednika Francije in Rusije Emmanuel Macron in Vladimir Putin, pri nas pa bo nadzorni svet SDH v nadaljevanju seje odločal o prospektu za izvedbo prodaje najmanj 50 odstotkov NLB po metodi javne ponudbe delnic.

Gospodarstvo:

Jutri bo evropska komisija objavila izsledke majske raziskave o gospodarskem razpoloženju v EU in poslovni klimi v območju evra. Kolegij predsednika DZ se bo med drugim dogovoril o sklicu izredne seje DZ, na kateri bodo obravnavali okoljske posledice požara v Kemisu. V Ljubljani bo potekala Investicijska konferenca in Vrh podjetij v tuji lasti z udeležbo ministra Zdravka Počivalška in finančne ministrice Mateje Vraničar Erman, ki ju prirejata Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in GZS.

Potekala bo skupščina Zavarovalnice Triglav, na kateri bodo delničarji med drugim odločali o izplačilu dividend in o novih nadzornikih.

V sredo bo evropski statistični urad Eurostat objavil prvo oceno majske inflacije v območju evra ter aprilske podatke o brezposelnosti v EU. Statistični urad RS pa bo med drugim objavil prvo oceno gibanja BDP v prvem letošnjem četrtletju in majske podatke o inflaciji. Predstavitev rezultatov slovenske konkurenčnosti na osnovi objavljenih podatkov iz IMD svetovnega letopisa konkurenčnosti 2017.

V četrtek se bo v Sankt Peterburgu začel sanktpeterburški gospodarski forum, ki se ga bo iz Slovenije udeležil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

V petek bo v Portorožu potekal Forum obrti in podjetništva v organizaciji OZS. Udeležili se ga bodo premier Miro Cerar, ministrice Mateja Vraničar Erman, Anja Kopač Mrak in Maja Makovec Brenčič ter ministra Boris Koprivnikar in Gorazd Žmavc.

Politika:

Odstavljeni direktor FBI James Comey bo pričal pred odborom senata v zvezi s t. i. rusko afero. V Bruslju bo potekalo zasedanje Sveta EU za konkurenčnost.

V četrtek se bo v Bruslju začel bo vrh EU-Kitajska. V Ljubljani pa bo predsednik DZ Milan Brglez sprejel predsednika poljskega senata Stanislawa Karczewskega.

V petek bosta britanska premierka Theresa May in vodja laburistov Jeremy Corbyn na televiziji BBC ločeno odgovarjala na novinarska vprašanja pred parlamentarnimi volitvami. V New Yorku bodo potekale volitve petih nestalnih članic Varnostnega sveta ZN v letih 2018 in 2019.

V soboto bodo potekale predčasne splošne volitve na Malti, v Latviji pa lokalne volitve.

Dogodki:

V petek bo v Ljubljani nastopila artistična skupina Cirque du Soleil.

V soboto bo potekal vzpon s kolesi pony na Vršič.

Več iz rubrike

Komentarji: